Bok: Min hemlighet av Petter Stordalen

9789188123046_200

Petter Stordalen: Min hemlighet

En bred bok i syfte att inspirera människor som bär på idéer kring företagande eller som idag redan driver företag. Boken ger oss inblick i Petters vardag med utmaningarna familjen har med fruns sjukdom samtidigt som den innehåller en del tips.

Som delägare i ett bolag har du andra att ta hänsyn till och ibland kan det politiska spelet spela ut en om man inte har kontroll. Petter blev utspelad men han tog revansch och vi får följa med i både med- och motgångar.

Jag hade inte hört uttrycket ”naked in – naked out” tidigare, som innebär hur man kan hantera delägares värdering och utköp innan man når en gemensam exit. Det går kort ut på att om du är 25% delägare av ett 100.000 kr bolag och du vill sälja din andel får du bara tillbaka insatt kapital plus din andel av bokförd vinst.

I slutet av boken får du en mejladress till Petter där du kan anmäla in en affärsidé som hans team utvärderar och är idén bra får du Petter som delägare. Kul!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s