Bygga startupkultur – del 1

Det här ämnet engagerar mig mycket och det finns så många områden att skriva om. Det som bygger kultur är först och främst människor och ledarskap men det finns också fler faktorer som till exempel miljöer. Alla faktorer är beroende av varann så det går inte att bygga coola kontor men ha dåliga ledare eller ogenomtänkta strukturer.

Startup-kultur innebär för mig en kreativ miljö där man har stort fokus på användarnas behov. Man har få strukturer, verktyg för att vara kreativ, bra team-sammanhållning i hela företaget och vill förändra världen. Naivt tycker omvärlden men man behöver vara naiv för att kunna utmana strukturer.

Jag börjar med miljöer och en inspirationskälla för att titta på hur startup-företag bygger sina lokaler är att titta på TechCrunch Cribs med jämna mellanrum. Här får du se några coola kontor i San Fransisco/Silicon Valley, i New York och i London.

519231548_c_636_361


Min bästa länk för läckra kontor, där du även kan göra sökning på storlek etc är Office Snapshots.

rmw-udemysf-9654-Rev-1200x818


En annan bra webbplats som visar coola kontor är The Cool Hunter, även om det är långt mellan uppdateringarna.

Pixmob_6.jpg


Inc.com har en lista med världens coolaste kontor 2015.

WCOMainPano-Web_65665

Läs också gärna del 2 – bygga startupkultur >>

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s