Throwback Tuesday

Har lovat en partner att hjälpa en av deras kunder med en Microsoft Access-databas, göra lite länkningar mellan formulär bla. Först infinner sig en ångest, varför lovade jag att hjälpa till med det här?? Men jag bet i det sura äpplet, lät min Microsoft Office-licens göra nytta för pengarna och startade upp Access med kundens databas.

Jag åkte 20 år bak i tiden, ända till mitten av 90-talet. Det är inte mycket som förändrats så efter en timme var jag tillbaka i VB-script och makron. Är van att leta information på nätet så fort jag stöter på minsta problem men det finns inte särskilt mycket info där ute. Som vanligt hade jag ingen nytta av Microsofts egna hjälpfiler. Det blev iallafall några riktigt roliga timmar och det var ju inte så farligt som jag trodde. Nu är databasen skickad till kund så får vi se vad beställaren säger.

Nu är det några timmar kvar på dygnet och jag har som målsättning att skapa certifikat för min nya Copyl-app så att jag får igenom byggnationen i PhoneGap Build. Det blir en riktigt användbar app för alla målgrupper som resursplaneringssystemet Copyl har idag. Ärenden, planering och flödet/dialogen kommer med i första versionen.

Imorgon har jag utbildning för ett boende inom sjukvården som ska börja använda Copyl för sin verksamhetsplanering och det är alltid roligt att träffa nya användare. De spontana frågorna och önskemålen är superviktiga för systemets utveckling.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s