Lär dig att programmera

Inc. publicerade nyligen en artikel om varför man ska lära sina barn att programmera och jag vill sträcka ut den tanken till att gälla alla, inklusive dig.

Genom att kunna programmera ser du kanske fler möjligheter i problem än tidigare eftersom en stor del av programmering handlar just om problemlösning. Man kan sitta flera timmar/dagar i sträck med ett problem och så kommer man helt plötsligt på ett helt annat, mycket enklare, sätt att lösa problemet på. Att man utvecklar det logiska tänkandet är det inte några tveksamheter kring. Du lär dig att se på världen och det som händer med tydligare sammanhang. Orsak och verkan. Du kan ta del av den enorma communityn programmering erbjuder, tex på Stack Overflow. Här hittar du hjälp kring alla dina tänkbara frågor. Finns inte frågan redan ställd har du förmodligen tänkt fel redan från början. Alla kan ställa frågor och få svar via SO.

Om du inte vet vart du ska börja så är Scratch ett bra ställe. Där kan du grafiskt bygga din kod som gör olika saker och du kan kopiera andras roliga projekt och ändra i dem.

När du kan grunderna i programmering så skulle jag kunna tänka mig att du vill börja bygga appar eller webbar som snabbt ger synligt resultat. Då behöver du kunna html, javascript och css. Finns hur mycket information som helst om de tre teknikerna. För att skapa en app kan du ta hjälp av PhoneGap Build och/eller Ionic.

Här är en länk till originalartikeln: http://www.inc.com/glenn-leibowitz/want-your-kids-to-build-the-next-airbnb-snapchat-or-uber-teach-them-this-skill.html

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s