Drömmer om algoritmer

Vaknade i morse med ett leende – algoritmerna fungerar som planerat. I alla fall i drömmen.

I mitt mediaprojekt Njus är vi beroende av smarta algoritmer som bara är ett antal formler för att visa rätt information, bedöma och tvätta kommentarsfunktionen från nättroll och betala ut rätt pengar till rätt personer. Eftersom jag funderat på dem i 18 månader nu så är jag så pass säker på dem att jag bara längtar tills jag har riktigt data att prova dem på. Det är till och med så att det stora värdet i projektet just nu är just dessa algoritmer. Det är de som skiljer ut oss från branschaktörer som idag är helt fri från algoritmer.

Vad är algoritmer?

En liknelse är att jag har byggt ett jättebord med rattar som jag kan vrida på för att få det resultat jag vill. Till exempel så vill ju jag att vi ska visa rätt information till varje användare. Då har jag definierat ett 10-tal rattar som jag sedan i efterhand kan vrida lite på. Lite som mixerbordet på bilden.

mixer.jpg

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s