Vi har tjuvstartat Njus

Tack vare ett samarbete med Professional Nord så har vi kunnat tjuvstarta själva app-utvecklingen i Njus-projektet. Idag var första dagen jag har hjälp av Tim och Nethusan i programmeringen och det är otroligt skönt att få ”avlastning”. Nu kan jag ha annat fokus – där det behövs. Känns som det här fotot blir ett sådant där klassiskt kort som man kommer att titta på om några år och konstatera att det var där och då vi började bygga framgång.

Vad är Njus?

Njus är ”ett Spotify för journalistik” – en app där lokala journalister & fotografer publicerar lokala nyheter och invånarna prenumererar direkt i appen. Merparten av intäkterna går till de som producerat materialet.

Projektet är sponsrat av Microsoft

Visade sig också att genom att jag sitter på Great Space och för att Njus är ett intressant projekt så sponsrar Microsoft projektet med Azure-krediter. Azure är molntjänst där man kan lägga sina webbar, databaser etc.  Har gått från arbetselak och frustrerad på Azure till att jag numer älskar tjänsten. Det finns mycket kvar att göra när det gäller användbarhet men det går supersnabbt att lägga upp nya webbar och databaser, tex för test och produktion.

microsoft-azure-logo

Nyemissionen då?

Än så länge är inte alla pengarna på plats i nyemissionen men jag är optimistisk. Sjukt bra idé, internationella ambitioner, tech,  skalbart och enkla exit-möjligheter. Ett par bra entreprenörer/affärsänglar från Sundsvall är på hittills och några samtal inledda.

 

En kommentar

  1. Detta är efterlängtat och förhoppningsvis blir det äntligen lite äkta journalistik.
    Äntligen nåt att hoppas och tro på👍
    Lite ärliga saker, så har ni mina och många andras ögon på er👀

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s