Inbjuden till Riksdagen

fbHar fått en inbjudan av Kristdemokraterna till Riksdagen för att ge mina synpunkter på Medieutredningen och samtidigt få berätta lite om Njus. Skrev en kort grej på Facebook och fick över 200 likes och sen ringer Sundsvalls Tidning och vill göra ett repotage.

Nu blev ju projektet Njus mer offentligt och det var ju inte riktigt meningen. Jag hade planerat att släppa detta i början av nästa år men å andra sidan är det lika bra att berätta om det när det väl finns någon som är intresserad.

Njus håller på att ta in 5 msek i en nyemission och vi har fått in 1 msek. Igår kväll hade jag möjligheten att ”pitcha” på en banks event för deras kunder som är överlikvida. Jag hade 20 minuter på mig att berätta om Njus och vad jag ska ha pengarna till. Det kändes som det brukar – får fin kontakt med de som lyssnar och ingen som sticker hål på idén. Men det är få som går in med pengar.

När jag väl fått ett nej-tack (3 st) från investerare har det i 2 fall handlat om två frågor jag inte besvarat i materialet jag skickat; 1) det är ingen som vill betala för lokala nyheter i Sverige/alla nyheter finns gratis idag och 2) det är en svår process att engagera både läsare och reportrar i en stad samtidigt. I det sista fallet fick jag nej för att vi var för tidigt ute.

Nu har jag kompletterat med två bilder där den ena hämtar information från just medieutredningen som visar att hälften av oss vill betala och 20% har betalat för nyheter:

betalningsvilja

Den andra bilden visar på hur vi hanterar de orter vi har satt fokus på, vilka marknadsföringsåtgärder vi har planerat för att engagera både läsare och reportrar.

Blir spännande och se vilken vinkel ST gör på informationen, själv tycker jag det är att göra en höna av en fjäder med riksdagsbesöket. Jag är smickrad och tycker det är kul men det är ett tveksamt nyhetsvärde för andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s