Första designmötet idag

Idag har den digitala byrån King Mary’s Erik och jag möte för att reda ut vad Njus design ska berätta. Min hemläxa har varit att ta fram andra designer som jag gillar.

Njus har ingen genomtänkt design utan jag har köpt en mall bara för att ha ett embryo att lägga sajten i. Våra presentationer har använt en standardmall från Microsoft Powerpoint och logotypen gjorde jag även den i Powerpoint bara för att ha något. Tycker iofs att färgerna är helt ok. Beta-logotypen symboliserar det gamla (Times New Roman) och ny teknik (Courier New är vanligt typsnitt i utvecklingsmiljöer).

När det gäller designen är det viktigaste att den signalerar förtroende. Det finns mycket ”silicon-valley-design” som jag personligen gillar men som kanske inte passar in på en nyhetstjänst. Skype’s logo tex, den är för mjuk skulle jag tro.

skype

Många webbtjänster har gemener i företagsnamnet. Facebook, Airbnb m.fl.

airbnb

Å andra sidan vill jag inte att Njus ska framstå som traditionell media med alltid självklar vit bakgrund och röda element för att locka läsaren göra olika aktiviteter. Men webbplatsen och appen måste vara 100% läsvänlig så jag är beredd på att det ändå blir åt det vita hållet.

Det ska vara härligt på flera sätt att använda Njus. Det ska vara utbildande, inspirerande och underhållande. Man ska känna igen sig och en helt egen idé jag har är att vi ska använda bildförhållandet 16:9 i designen. Jag vill att alla bilder ska antingen vara kvadratiska eller ha 16:9. BBC är duktiga på det medan SVT inte har någon sådan strategi.

Spännande blir det iaf. Det kan bara bli bättre.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s