Förebild och ryggkliare

Njus – som du kanske har sett tidigare här i bloggen, är en tjänst som gör det möjligt för människor i hela Sverige att få lokala nyheter. På riktigt.

Jag har berättat om Njus för flera hundra personer vid det här laget och vid varje möte har jag lyssnat på frågeställningar och de risker som man kanske ser. De allra flesta är positiva och några har relevanta frågeställningar. MEN… Igår träffade jag en av Sundsvallsregionens högst uppsatta ryggkliare, som har till uppgift att uppmuntra nya företag, underlätta för dem som startar och skapa tillväxt. Hen är den enda hittills, som inte bara sågar idén på stående fot (efter en minuts presentation), hen basunerar ut sina negativa synpunkter så högt dessutom så att alla runt omkring oss hör detta. På en startup-hub.

Jag kan förstå rädslan hos någon som är i branschen men inte hos en person som med hjälp av skattemedel ska inspirera och uppmuntra folk att starta eget. Nåväl – hen ska få se att det kommer att bli ett sjukt framgångsrikt företag.

Sir Richard Branson däremot inspirerar och den här videon träffade rätt i själen på mig, just för att jag känner att vi gör stor skillnad för många människor med Njus.

Vilka förebilder har du? Vad vill du göra med din idé?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s