Omsättning 2.8 msek värderas till 3 mdr

Truecallers omsättning sjönk från 6.7 till 2.8 miljoner kronor ifjol. När de nu tar in riskkapital värderas bolaget till 3 miljarder kr. Ett p/s-tal på drygt 1000. De som går in med pengar (100 msek) måste ha hittat ett bra recept för att höja omsättningen.

Omsättningen ska höjas genom reklamintäkter avslöjar artikeln på Breakit. Jag tror personligen det är svårt att hitta stora omsättningssummor för en tjänst i just reklam. Google och Facebook har världsdominans på annonsmarknaden och jag tror inte att användarna kommer att uppskatta reklamen i appen och därför kommer inte heller omsättningen att bli så stor. Men har jag fel blir jag jätteglad för deras skull.

Om omsättningen fördubblas blir p/s 500 (p/s=priset per omsättningskrona), om den 10 dubblas är p/s 100. De gjorde förlust (-182.5 msek) så det går inte att räkna ut vad p/e-talet är (pris per vinstkrona). Bara att gratulera de tidigare ägarna och hoppas att de nu hittar till omsättningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s