Galen fredag gav nya utmaningar

Två nyhetssajter skrev om Njus i fredags, Breakit och Journalisten, och det ett himla liv på telefonen och e-posten. Många opportunister tog kontakt,  sådana som antingen a) vill att vi ska byta plattform till deras eller b) representerar suspekta propaganda leverantörer eller c) rent rasistiska innehållsleverantörer. Tror jag sågs som ett ensamt och svagt villebråd som lätt skulle hoppa på alla möjligheter till gratis innehåll. Tack och lov så fick jag fler brev från journalister som vill börja leverera i vår plattform än opportunister. Jag fick även ännu fler klapp på axeln som håller tummarna att Njus kommer att fungera.

När det gäller vår tekniska plattform så är vi helt ointresserade av att byta pga hela vår affärsmodell finns inbyggd i vår egen plattform. Dessutom tror vi att vi utvecklat en plattform som är bättre än de flesta på marknaden just för att vi har fokus på läsarna och reportrarna och inte på annonsörerna. Vi är ödmjuka inför att den version vi kommer att släppa kommer att bytas ut mot något bättre så fort vi får in input från just läsarna och reportrarna. Förmodligen kommer vi fnissa lite pinsamt när vi tittar tillbaka på första versionen. Men just nu är vi stolta över den.

Den nya utmaningen jag inte riktigt hade räknat med är att på ett snyggt sätt berätta att jag inte är intresserade av politiskt vinklat innehåll. Jag är personligen helt ointresserad av partipolitik och det ser jag som en styrka i Njus grundvärdering. Precis som TV-tävlingen Robinson så är det de som inte sticker ut som får vara kvar längst även i politiska sammanhang och det har jag svårt att tycka bra om. Det blir inte mycket förändring och utveckling då.

Propaganda- och rasistiskt innehåll passar inte mina värderingar

Alltså – egentligen bestämmer jag ingenting över innehållet i Njus eftersom det blir vår chefredaktör som gör det tillsammans med redaktionen. Men jag påverkar våra kärnvärden i Njus. Jag tror på allas lika värde och framförallt tror jag på att vi inte ska skrämma våra läsare med tokiga rubriker eller hitta på problem och ge enkla lösningar till dem. Med det sagt återstår det stora problemet att respektfullt lyssna på alla, även sådana som inte står för samma sak som mig. Att låta alla komma till tals. Att informera alla på ett objektivt sätt. Det är vår modell för att skapa trygghet och ett bättre samhälle, över hela landet.

Vi har tre uppgifter på Njus; att utbilda, inspirera och underhålla. Tyngden ligger på att utbilda och jag ser nyheter som utbildning. Nyheter kan också inspirera och då framförallt nyheter inom ditt intresseområde. Underhållning kommer att innehålla mer kvalitetsinnehåll än mycket av det som finns idag, som också anpassas efter dina önskemål. Men mer om det senare.

Imorgon sker de första externa mötena med journalister – sjukt spännande!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s