Vi når milstolpe efter milstolpe

Njus har en fantastisk utveckling. I veckan nådde vi 1000 publicerade artiklar och vi får in över 300 nyheter per dag just nu, mycket via TT men också via våra lokala journalister.

Vi har nu stöd för kortbetalningar direkt, utan att använda Paypal.

Vi har blivit anslutna till det pressetiska systemet och ligger under Pressombudsmannens bevakning. http://po.se/kontakt/anslutna-nattidningar

Vi får in ca 1 GB bilder och filmer per dygn just nu.
blob

Vi har blivit tillrättavisad av en branschkollega
Ett företag släppte en pressrelease och i den releasen fanns ett foto med, som var taget av en fotograf hos branschkollegan. Företaget som släppte releasen hade ok på att använda bilden. Vi angav förstås fotograf i repotaget. Problemet var att fotografen inte berättat det i sin organisation, och eftersom de sitter och läser Njus på dagarna kom ett samtal från deras chefredaktör om att vi hade publicerat något utan tillåtelse. Det roliga är att en större branschkollega än lilla Njus också använde bilden utan att få samtalet. De använder bilden ännu idag, ett par veckor senare. Så vi förstår att fokus är på oss.

En annan milstolpe uppnådd – att bli kopierad
En branschkollega (kanske samma…) har i helgen publicerat en artikel som till fullo är inspirerad av en som vi själva producerat i veckan och det ser jag som ett tecken på att de siktar in sig på att vara tvåa istället för etta på orten. Check på den rutan också.

Nu fokuserar vi på användbarhet – att få alla funktionerna mer användarvänliga i webben och i appen. Anledningen till att vi inte publicerat appen än är pga någon (läs Rolf) har slarvat bort lösenordet till Apple Appstore.. så vi måste skapa om alla certifikat och det är lite småbökigt. Men det händer i veckan.

Vi släpper också vår reklamlösning snart, där du som läsare kan välja vilken reklam du vill se, om du överhuvudtaget vill se någon. Som annonsör tror vi att du faktiskt bara vill betala för de som vill se din reklam. Anledningen till att vi kommer att ha reklam är för att vi har fått feedback från läsarna om att det också, i vissa fall, kan anses som lokal information.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s