Utvärderar alla möjligheter nu

Lägesrapport Njus:
Vi har 20.000 publicerade artiklar, över 30 st reportrar och ordentligt med trafik. Lanseringen av ”Sponsrade artiklar” är genomförd och vi hjälper nu de första företagen igång med det. Vi har samarbeten med nya innehållsleverantörer som vi ska släppa in så fort vi hinner. Vi är 7 st som jobbar med Njus nu. 

Mycket trafik ger möjligheter för fler än oss

Sponsrade artiklar innebär att det för första gången är möjligt för små- och medelstora företag att marknadsföra sig som experter inom ett område. Man kan publicera artiklar som ligger i vårt nyhetsflöde, tydligt märkt som annons. Artikeln ska ge läsarna ett värde i form av utbildning eller inspiration för att vi ska publicera den. Exempelvis kan den lokala klädesbutiken skriva en artikel om hur man på bästa sätt ska handla miljövänligt eller tips på hur man sköter om sina kläder. Vår prissättning kommer att vara dynamisk utifrån hur många som vill annonsera. Annonsören bestämmer en max-budget per dag och man får betala för att synas i flödet, att någon läser artikeln och om någon klickar på länkarna i artikeln. För oss innebär det en ny intäktskälla.

Utvärderar affärsmodellen

Att ha betalväggar innebär att man stryper trafiken, inflödet av nya besökare. Just det flödet är viktigt för Sponsrade artiklar, ju mer vi kan visa dem ju mer pengar tjänar vi. För att få presstöd måste 20% av innehållet vara gratis och 80% vara bakom betalvägg. Vi måste ha minst 1000 löpmeter egenproducerat material. Vi måste också skapa e-tidning två gånger i veckan som ingen förutom kontrollanterna ska läsa. Regelverket är helt förlegat. Därför är det inte helt omöjligt att vi gör om prenumerationsmodellen. Vi utvärderar detta just nu.

Ny design och struktur på sajten/appen

Vi gör just nu också en ny design och ny navigationsmodell utifrån feedbacken vi fått i våra användarundersökningar och studerat användarnas beteenden. En sak som vi har prioriterat upp före allt annat är gruppering av nyheter. När en större händelse sker ska vi inte ha artiklar utspridda här och där utan de ska ligga i en grupp. Eftersom den större delen av Njus innehåll publiceras helt automatiskt har vi lite utmaningar med detta men vi kommer att släppa en första version i veckan som kommer.

Utvärderar vårt sätt att jobba

Vi jobbar oerhört agilt på Njus. När man växer snabbt som vi gör måste vi hela tiden förändra vårt arbetssätt och vår kommunikation. Det har varit mycket samtal i rummet där alla blir engagerade i ett problem men nu går det inte att ha det så längre. Vi dokumenterar mer i Slack och skapar fler ärenden digitalt.

Jag reser mycket mer nu än tidigare. Träffar oerhört intressanta personer och företag. Det gör också att jag inte är tillgänglig på samma sätt för mina kollegor som tidigare och det kommer att bli ännu mindre tid på kontoret längre fram.

Utvärderar vårt wow för att upptäcka när användarna älskar vår tjänst

När vi skapar wow! hos våra användare kommer vi att ta in mer riskkapital. Då har vi nått den kritiska fasen ”product-market fit” och då är det sedan ”bara” att skala ut verksamheten. Attrahera fler användare, förstärka organisationen och sikta globalt. Vi tror inte det är så många veckor tills vi har en riktigt bra tjänst som användarna älskar så vi förbereder vår A-runda redan nu.

Till sist – ett boktips:
How to Build a Billion Dollar App: Discover the secrets of the most successful entrepreneurs of our time

Bästa boken någonsin kring app-byggande. Processen förklarad på ett smart sätt, tips på verktyg m.m. I boken får du exempel på andra tjänster, deras historia och vad som gjorde dem framgångsrika.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s