Lägesrapport (tystnad = fokus)

Har inte haft en tanke på att fylla på bloggen då det har varit otroligt mycket arbete med Njus. Under ett halvår har vi gjort om användarupplevelsen totalt och även affärsmodellen.

Nu har jag kommit ur programmeringen, hjälper bara till när det behövs. Annars träffar jag en massa olika människor, skissar på idéer och skapar förutsättningar för mina kollegor att skapa wow! Jag har varit på Slush i Finland och på Sweden Demo Day i Stockholm, i syfte att skapa kontakt med investerare och samarbetspartners. Om du driver startup behöver du besöka dessa två konferenser i slutet på det här året. Inspiration och nätverk är resultatet.

Nästa vecka släpps nya versionen av appen på iOS App Store för mobiler. Arbetet med att få ut versionen på Android startar på måndag.

Vi har nu gått in i steg 3 som kallas User- and Revenue Growth. Det vi mäter har justerats från att vara helt fokuserade på användarnas uppskattning av tjänsten till att vi nu också mäter omsättning och tillväxt. Det finns många startup-KPI:er att mäta och våra primära är:

  • Average Revenue Per User (ARPU)
  • Booked vs Real Revenue (per revenue channel)
  • Revenue Growth Rate (monthly)
  • Monthly Active Users (MAU) & Weekly Active Users (WAU) & Daily Active Users (DAU) + DAU/MAU Ratio
  • App downloads and User Activations
  • Sessions/User & Pages/User (growth)
  • Social Media Followers (per platform)

Vi använder Microsoft Power BI för att samla in och sammanställa data från olika datakällor.

Just nu är det fokus på att stänga vår A-runda, dvs vi tar in riskkapital för att växa i Sverige först och främst. Vi har satt upp tre scenarios, baserat på en månadstillväxt på 10, 25 och 40%, där 25% är vårt standardscenario. Vi har haft 204% i genomsnittlig tillväxt de fyra senaste månaderna, på vår beta-version. Vi har också räknat med en säljgrad, hur mycket sponsrade artiklar vi säljer i förhållande till vad vi kan leverera till användarna.

I Njus finns det nu ett gäng spännande delägare och rådgivare som hjälper mig med allt ifrån marknadsföring till pitch till investerare. Dörrar har öppnats för mig så jag får berätta om Njus och det vi tror på för människor som jag annars aldrig har fått träffa. ”Nyp mig i armen” har jag tänkt många gånger, och på frågan hur det går har jag börjat säga -”Living the Dream”.  Lärdomen är att om man har en bra idé som berör många människor och har goda intentioner finns det många som vill vara med och hjälpa till.

Vi har över 50 journalister anslutna, 100k MAU, över 130.000 artiklar och tar in ca 2.000 artiklar från andra källor (som vi länkar till förstås) varje dygn. Win-win-win: våra användare behöver bara en app för alla nyheter, innehållsleverantörerna får fler besökare på sin tjänst (=reklamintäkter) och vi får chans att utbilda och inspirera människor i en positiv riktning.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s