Mina kunskapskällor

Några av dessa länkar besöker jag dagligen i jakt på mer information så jag är mer uppdaterad än mina kunder och branschkollegor. Andra besöker jag i ren inspirationsjakt.

Nyheter

TechCrunch (engelska)
TC har allt från inspirerande hemma-hos videos hos fräcka startups i Silicon Valley till nyheter i tech-världen. Deras databas över gjorda nyemissioner och sammanslagningar använder jag ibland för att få bekräftelse på att allt är möjligt.

Breakit (startupnyheter på svenska)
Nästan inne dagligen och läser om andra startups och deras inspirerande framgångar.

IDG (svenska)
Den här webbplatsen var bättre förr så här är jag inte så ofta längre. Ibland kan jag hitta något intressant men oftast är det omskrivningar av andra nyheter och det gör jag ju så bra själv :-).

Omni och SVT (på min Apple Watch)
Jag nöjer mig med att få de största nyhetshändelserna som rubriker på min klocka och är det något jag vill veta mer om går jag alltid till http://www.svt.se/nyheter via PC:n.

Bloomberg (ekonominyheter på engelska)
När jag känner för att uppdatera mig på makroekonomi läser jag nyheter här och ringer sen min gode vän börsmäklaren för att summera läget, risk och möjligheter.

Readly (magasin-app på min iPad)
Här kommer det fler magasin per dag än vad det är rimligt att hinna med så jag har några favoriter jag alltid läser, och längtar till nästa nummer.

  • .Net
  • Web Designer Magazine
  • entreprenör
  • Modern Psykologi
  • Plaza
  • Entrepreneur
  • Fast Company
  • m.fl.

Inspiration

Tony Robbins har förklarat sammanhangen i den positiva spiralen Potential ->  Massive Action -> Result -> Belief -> Potential… och ibland behöver jag en knuff i den positiva spiralen. Ett sätt är att hoppa in i Potential, dvs titta på vackra saker, platser, drömma och kanske sätta upp mål. Detta är några av länkarna jag använder just nu.

ESNY (lyxbostäder, svenska)
Fredrik Eklund är inspirerande i sig men här är det lägenheter och hus i både Sverige och New York som säljs. 99% lyx.

Tumblr (fotoblogg)
Här finns allt möjligt så spara dina egna favoriter. Om du ser ett vackert foto klickar du på det och får länk till den som postat det och ser vilka som också har bloggat det. På så sätt bygger du upp dina egna favoriter efter bara några minuters surfande.

Du behöver inte vara registrerad för att titta. Googla på ”tumblr” och det du är intresserad av, tex ”travel”, ”luxury” etc så får du massvis med förslag.

Autoropa och PlatinumCars
Jag gillar sportbilar och vissa tilltalar mig mer än andra (tex Ferrari GTC4Lusso). För att hänga med i prisbilder, features och säljcykler hänger jag på någon av dessa sajter minst en gång i veckan.

Y.co (båtar av det större slaget)
Att hyra en båt för 10 msek för en vecka låter ju sjukt orimligt men genom att se båtarna och bli påmind om att det faktiskt finns folk som gör det öppnar mitt sinne. Vill man inte hyra kan man också köpa här. För runt en miljard kr. Coolt va?

Verktyg

Gratisversionen av Microsoft Visual Studio
Även om jag har tillgång till de dyrare versionerna har jag klarat mig mycket bra med Microsoft Visual Studio Community Edition som är helt gratis. Här skapar jag allt från stora webbplatser till appar, som sedan kompileras i PhoneGap (se nedan).

Github (källkod)
Github är ett källkodshanteringssystem som jag fastnat för främst för att det är integrerat med PhoneGap. Nu använder jag det till all möjlig källkod och slipper ta egna backup:er, kommer åt koden via webbläsaren etc.

Copyl (planering)
Självklart använder jag min egen produkt för att hantera todo/ärenden och planera min tid. Kundernas frågor och supportärenden registreras här och jag behöver aldrig ha något i huvudet (ok.. det där kom ut fel). Kompletteras med ett Moleskin-block utan rader för skisser och anteckningar.

Adobe Creative Cloud
Jag prenumererar på CC som gör att jag har tillgång till alla Adobes kreativa produkter, tex PhotoShop, After Effects m.m. Kostar ca 500 kr/mån.

Adobe PhoneGap Build
Kompilerar en mobilapp direkt ifrån Github-biblioteket och jag behöver bara uppdatera appen på telefonen för att se den senaste versionen. Superbra när jag vill göra sista testerna innan appen skickas till Apple Appstore för test där.

Azure (drift + tjänster)
Har gått från frustrerad användare till att vara helt förälskad i Microsofts molnplattform. Rätt använd gör den skillnad på framgång eller inte för ditt system. Kostar normalt från några hundra kr per månad men Njus är sponsrade av Microsoft så det är gratis än så länge. Dock inte därför jag är positiv till tjänsten.

Microsoft Onenote
Har använt Onenote i många många år där jag skapar en arbetsbok per företag och sedan skapar flikar och mappar som passar just det företaget. Här fångar jag idéer, lägger upp enkla planer och klistrar in bilder. Har samma anteckningsböcker på iPad och PC vilket är en dröm för mig.
onenote.png

Google Drive för alla dokument
Japp – alla dokument jag har lagrar jag på Google Drive och kommer åt dem från alla mina enheter; pc, mac, ipad och iphone. För några dollar per månad får du mer lagringsyta än vad du behöver.

Sajter jag inte besöker

Sajter som utnyttjar människors uppenbara svagheter för att tjäna pengar och inte ge något positivt tillbaka undviker jag aktivt. Exempelvis Expressen och Aftonbladet.