Om mig

Jag har en klar vision om vad jag vill bidra till i denna värld. Jag föreställer mig en värld där människor utvecklas i ett öppet, tryggt och inkluderande samhälle. Där mångfald är en styrka, respekt finns naturligt och resultatet är människor som känner känslan av uppfyllelse och meningsfullhet.

Jag är en digital entreprenör som startade IT-bolag redan som 25-åring med kontor i Sundsvall, Stockholm och med bolag i Hong Kong. Har programmerat sedan 80-talet. Har sålt mat på nätet (Matservice) i Sundsvall och Göteborg och arbetat som rådgivare åt små och stora organisationer över hela Sverige, lite i Belgien och USA. Just nu jobbar jag med nyhetstjänsten Njus där min roll är att hitta en hållbar affärsmodell och etablera tjänsten över hela Sverige.

Tycker det är fantastiskt spännande att digitalisera branscher som ligger efter, just nu har jag fokus på media. Här kanske man kan säga att vi re-digitaliserar en digitalisering som inte gått så bra.

Jag jobbar helt utifrån ett UX-perspektiv. Allt vi gör är för att skapa bra upplevelser för användarna. (UX = User Experience). Vad kvartalsrapporter, handböcker och annat kräver är sekundärt. Har en gravt utvecklad allergi mot traditionell management med budgetar, marknadsundersökningar och ledarskapsmodeller. Jag tror på överraskningar, en ständigt lärande organisation och kreativitet.

Mitt nätverk används flitigt och jag har många bra kontakter inom många branscher. Jag blir ödmjuk när jag tänker på vad bra relationer kan göra för framgången.

Copyl.com är ett resursplaneringssystem som jag byggt på de senaste 4 åren och där är vi inne i konverteringsprocessen mot klientprogrammering.

Ntech.se är mitt konsultbolag och holdingbolag. Blir sällan tid över för konsultdelen men när det blir det jobbar jag med användarcentrerad affärsutveckling där jag hjälper företag att utveckla affärsmodeller och företagskultur utifrån deras kunder.

Utöver dessa bolag är jag med i ett antal startups som kommer att läggas ut här så fort vi är klar med något.

Min LinkedIn-profil visar mer om vad jag gjort i mina dagar.

Min Facebook-sida är mest till för mina vänner som ser vad jag gör privat.

Om du vill komma i kontakt med mig får du gärna melja till rolf.back@ntech.se eller ringa mig på 070-3776820 (Rolf Bäck). Jag bits inte så våga ta kontakt nu.


Avdelningen Sånt som du kanske inte vet om mig

Jag har jobbat med säkerhet och har lärt mig att se sånt som inte alla andra ser. Det har inneburit spännande jobb som tex kamouflerad spanare i en skog med en nattkikare med uppgift att simma över ett kallt vattendrag och tillintetgöra ett fordon. Eller ett spaningsuppdrag en hel natt i en snödriva. Åtskilliga timmar som butikskontrollant har det blivit runt om i norrland. För ett par år sedan tog jag två snattare i Madrid(!) när jag var där på semester.

ec120bHar också bestämt mig för att ta pilotcert på helikopter (gillar EC120b) och har pluggat PPL för plan ett par gånger. Skrivit 4 av 9 PPL-prov men måste börja om för det har gått för lång tid. Skrev alla prov för UL förra året. Flygit 22 av 40 timmar som behövs för PPL.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s