Bilder

Äntligen är det helg!

Den här helgen gör jag prototyper i Ionic Creator och skriver affärsplan. Ionic Creator är hur läckert som helst. Har köpt helårsprenumeration av tjänsten och kan förhandsgranska mina appar i telefonen direkt.

Jag har också en hel del programmering att göra i Copyl där plattformen ska bytas ut till AngularJS. Alla projekt jag jobbar med nu görs i samma plattform och det är väldigt tillfredsställande att återanvända kod och komponenter. Kommer att dela med mig av detta längre fram.

Github släppte en glad nyhet i går som sa att man nu har obegränsat antal privata källkodsprojekt i plattformen. Så jag har fört över alla projekten dit nu. Kanske lite knökigt källkodsverktyg att lära sig om man kommer från Microsoft-sfären men nu har jag blivit helt övertygad om att det är helt rätt för mig. Har iofs inte kollat så mycket på TFS från Microsoft men eftersom Github är integrerad i Visual Studio behöver jag inte använda annan applikation. Appropå Visual Studio så såg jag att den är helt gratis att använda för webbutvecklare som inte behöver TFS etc. Har nu kört VS Community 2015 i ett par månader utan att sakna några Enterprise-features.

Hade en kompis på besök idag som undrade om jag hade sett ”Mästarnas mästare” och när jag förklarade att vi inte har haft en TV på flera år blev han lite överraskad. Tror vi har besparat familjen minst 2 timmars tv-tittande per dag i minst fem år. Det är över 14.000 timmar som vi har gjort något annat på. Paddor och telefoner har förstås fått sin beskärda del men det hade de fått även med en tv.